Три проекта от Великотърновска област са класирани за втори етап на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“

Велико Търново. Три проекта от Великотърновска област са класирани за втори етап на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ за учебната 2018/2019 година, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Резултатите са публикувани на сайта на Министерство на здравеопазването, което е инициатор на проявата. Съорганизатори са Министерство на околната среда и водите, Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Представителството на Европейската комисия в България.

Децата и младежите се състезаваха в три възрастови групи – от 1-ви до 4-ти клас, от 5-ти до 8-ми клас и от 9-ти до 12-ти клас.

Класираните от региона проекти са „Избирам храната на баба“ на СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново с ръководител Кристина Ганева, „Старт-й-Рай“ на ПГТ „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново с ръководител Славка Проданова и „Здравно махал“ на същото школо, но с ръководител Албена Иванова. И трите разработки са на ученици във втора и трета група.

Допуснати за участие в XI-то издание бяха 65 проекта от цялата страна.

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория.

Луиза ТРАНЧЕВА