Туристическият потенциал на Велико Търново впечатли руски туристи и туроператори на международно изложение

Велико Търново.Общинската туристическа агенция  „Царевград Търнов“ представи успешно старата столица на изложение в Москва. Потенциалът на града впечатли руските туроператори и посетителите на Международното туристическо изложение Intourmarket 2019. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Борислав Йорданов, управител на агенцията. В борсата на един щанд със старопрестолния град участваха и общините София, Варна, Стара Загора, Приморско и Казанлък.

Велико Търново се включи със специална презентация, изготвена за събитието. Ръководството на „Царевград“ проведе редица разговори с потенциални партньори, след които стана ясно, че основните интереси на руснаците към града са свързани с културно-историческия туризъм. Обсъдено е и развитието на детско-юношески лагери и сватбен туризъм в региона.

На най-голямото туристическо събитие в столицата на Руската федерация са отправени покани до Тверска област и Република Коми за участие в единственото на Балканите специализирано изложение за културен туризъм, което по традиция се провежда ежегодно през април във Велико Търново – „Културен туризъм“ – Велико Търново 2019. Такава са получили и всички туристически организации в Москва.

Международно туристическо изложение  Intourmarket 2019 се провежда на площ от 28 000 кв.м. в три павилиона на Международния изложбен комплекс „Крокус Експо“ в  Москва.  В събитието участват 1 430 изложители от 143 страни и региони на Русия.

Луиза ТРАНЧЕВА