Турски ТИР е избутал мантинелата и е навлязъл в полето при 127 км на АМ“Тракия“, няма пострадали

Пловдив. Турски ТИР е избутал мантинелата и е навлязъл в полето при 127 км на АМ“Тракия“ в посока София. Това съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив дежурният в Областно пътно управление. Няма пострадали, камионът не се е обърнал. Предполага се, че шофьорът е бил заспал. Инцидентът е станал тази сутрин около 7.30 часа. „Няма затруднение на движението в района“, каза дежурният.
Временна организация на движението е въведена през Карлово заради изграждането на кръгово кръстовище при разклонението за Сопот, на пътя София – Бургас.
Отворен е за движение на всички превозни средства е проходът Троян-Кърнаре.
Забранено е преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут е по пътя Кричим-Девин. Ограничено е преминаването на камиони над 5 тона при км 6 по пътя Плодовитово-Първомай, в района на моста над река Марица. Обходният маршрут е по пътя Стара Загора-Поповица и пътя София-Пловдив-Свиленград. Ограничено е движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.  Целогодишна е забраната за движение на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18.
В град Пловдив трафикът е нормален в този час.
Цветана ТОНЧЕВА