УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи голямо дарение благодарение на принцеса Tеофана Аладжова фон Саксен

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи голямо дарение благодарение на принцеса Tеофана Аладжова фон Саксен. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.
Електрически болнични легла, проходилки и медициснки помощни средства втора употреба ще подпомагат лечебния и болничен престой на пациентите на спешната болница. Те пристигат в „Пирогов“ като дарение от Германия. Това се случва благодарение на дама с голямо сърце, която милее за България и българите – принцеса Теофана фон Саксен.
Официално дарението прие зам.-изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. д-р Николай Габровски. Той благодари на българите от чужбина, които и да са те и където и да са те, че се сещат за родината си и помагат както могат.колегия на
д-р Асен Меджидиев подчерта, че не само като завеждащ отделението по УНГ на „Пирогов“, но и като председател на Столичната Лекарска на БЛС, поднася благодарности за дарението и се надява, че и други болници в София ще могат да се възползват от щедростта и да получат нови легла и медицински помощни средства.
Tеофана Аладжова фон Саксен e саксонска принцеса от български произход. Родена е през 1949 г. в България.
Баща ѝ – Петър Аладжов е бил директор на Българска търговска банка.
Саксонската принцеса с български корени се занимава с хуманитарна и благотворителна дейност от няколко десетилетия. Благодарение на нейните усилия до момента в България са доставени над 3000 болнични легла и медицински помощни средства.