Условна присъда получи 44-годишната учителка от Хисаря, управлявала автомобила си след употреба на алкохол

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Условна присъда получи 44-годишната учителка от Хисаря Тонка Драгиева, управлявала автомобила си след употреба на алкохол, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив.

Съдът й наложи наказание в размер на една година лишаване от свобода условно, отнемане на книжката за същия период, както и глоба в размер на 200 лева. Присъдата е с тригодишен изпитателен срок, като до нея се стигна, след като учителката призна изцяло вината си и сключи споразумение с прокуратурата.

Пред медиите Тонка Драгиева коментира, че съжалява за стореното и че случилото се е „абсолютно недоразумение“.

„Фокус“
пропомня, че вечерта на 11 февруари обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 04.00 часа на 12 февруари. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари, към 08.05 часа, в град Хисаря, учителката шофирала лек автомобил, марка „Опел Корса“, като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението.

Обвиняемата е представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 година.  При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест“, уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда.

Тони МИХАЙЛОВ