Утре във Варна ще се събират хранителни продукти за инициативата „Коледа в пакет“

снимка: AFP

Утре варненски доброволци ще събират хранителни продукти, които да раздават на хора в неравностойно положение. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна  Илиян Димитров, организатор на инициативата във Варна. Тази година кампанията преминава под мотото „Коледа в пакет“. Нужните продукти, които ще се набират са:

Консерви постно, консерви месно, консерви с риба, пастет, макарони и юфка, сол, захар, брашно, ориз, леща, боб, олио, оцет, сапун, прах за пране, веро, чорапи, сладко/мармалад, вафли, бисквити, шоколад, халва, суха паста, пакетирани сладки, кафе, чай, книжки за оцветяване, книги за четене и др.
Във Варна продуктите ще се събират на две дати: 7-ми декември от 10.00 до 13.00 часа, както и на 14-ти декември от 10.00 до 13.00 часа на адрес бул. „Княз Борис I” 133.

Илиян Димитров посочи, че идеята за благотворителния акт е възникнала спонтанно, като неин инициатор на Дияна Христова от София, която от години се занимава с доброволческа дейност. Илиян и съпругата му Галя са проявили интерес и са решили да се включат, като набират хранителни продукти, книги и вещи за бита, които да раздадат на нуждаещите се във Варна и региона, а и не само  „Ще се подпомогнат  хора от цяла България, но по-голямата част са локализирани в София и Варна и околностите им. Семейства с деца, самотни родители, пенсионери и болни хора“, каза още Илиян Димитров.
Към момента доброволците събират хранителни продукти, които след това постепенно и ще разпределят и раздадат на нуждаещите се.

„Огледайте се около себе си, в квартала, в който живеете, в блока си, в детската градина или пък училището, където учат Вашите деца. За съжаление често се срещат бедни семейства. Може Вие да им подготвите неща малко и вместо да го пращате до нас, да го занесете лично на място. Ние вярваме, че доброто е заразно! Предай нататък“, категоричен бе Илиян Димитров.
Организаторът на кампанията посочи, че всеки желаещ може да се включи в инициативата, като закупи и донесе продукт, а така също така да се включат с предложение за някое семейство, за което имат информация, че има нужда от помощ. Желаещите могат да се включат и чрез логистика, като помогнат да разнесат готовите пакети.

Десислава ВАСИЛЕВА