Учениците от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново ще изнесат традиционния си концерт, посветен на празника на града-  22 март

Снимка: pixabay.com

Велико Търново. Учениците от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново ще изнесат традиционния си концерт, посветен на празника на града-  22 март. Събитието ще се състои тази вечер, от 17.30 часа в Голяма зала на Общината. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Нелина Църова, директор Дирекция „Култура,туризъм и международни дейности“. По време на концерта възпитаниците на училището ще представят и 23 песни за Велико Търново, които събраха в книга. Изданието излиза с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

На 21 март „Джуниър Бенд“ към СУ „Емилиян Станев“ ще вземат участие в голям тържествен концерт заедно с музикантите от „Биг Бенд Велико Търново“. Диригенти ще бъдат Владимир Бошнаков и Йордан Цветанов. Заедно с двата състава публиката ще види и популярни гост изпълнители – популярният кларнетист Илия Илиев – Професора, синът му Илия Илиев, музикантите Пламен Павлов и Иван Памуков. Специално за концерта ще пристигнат идолите на младото поколение – певиците Нора Караиванова и Маги Джанаварова. Музикалното събитие ще започне в 19.00 часа на сцената на МДТ „Константин Кисимов“, а входът ще е свободен.

Надежда КРЪСТЕВА