Ученици гостуваха на служителите в полицейското управление в Свищов

Свищов. Четвъртокласници от СУ „Николай Катранов“  в Свищов  гостуваха вчера в полицейското управление в града, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Децата се запознаха със структурата на управлението, правомощията на полицейските служители, помощните средства, които използват в ежедневната си работа, въоръжението и случаите, в които се прибягва до използване на огнестрелно оръжие.
С особен интерес гостите проследиха  как се извършва криминалистическа регистрация и снемане, и изследване на дактилоскопни следи.
След това те изслушаха кратка лекция за правата на подрастващите и отговорностите им в обществото, както  и закрилата, която имат според действащите нормативни документи. Полицейските инспектори наблегнаха и на безопасното предвижване на малчуганите по улиците на града.
В края на гостуването си те наблюдаваха процеса на административно обслужване на гражданите при издаването на документи за самоличност и бяха запознати с административно наказателните мерки, предвидени в Закона за българските лични документи.
Посещението беше организирано в рамките на  Националната програма  на Министерството на вътрешните работи „Работа на полицията в училищата“.