Ученици от Гимназията по туризъм във Велико Търново са победители в Регионалния кръг от състезанията по професии 2019

Велико Търново.  Трима ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ се класираха за национален кръг от състезанието по професии за 2019 година. През настоящата година школото бе домакин на надпреварата, която се проведе в края на миналата седмица, припомнят за Радио „Фокус“ – Велико Търново от училището.

Ивайло Гасеров спечели сребърен медал на Регионалното състезание в  категория  ,,Най-добър млад готвач“,  Деница Топалова се класира на 4-то място в категория ,,Най-добър млад сервитьор“, а Янислав Дамянов  взе  4-то място в категория ,,Най-добър млад сладкар“.

От 14 до 16 март Велико Търново бе домакин на  Регионалния кръг на Националното състезание по професии  за Северна България.  Надпреварата,  организирана от Министерството на образованието, тази година  събра  40 ученици от 14 различни училища – професионални гимназии и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България. В конкурентна среда учениците трябваше да покажат своите знания и умения и да бъдат оценявани от жури от професионалисти в бранша.

През април  на възпитаниците на гимназията предстои да премерят сили в  още две престижни  състезания – Панорамата на професиите в Пловдив и Националното състезание в курортен комплекс „Златни пясъци”  в области „Туристическа анимация”, „Хотелиерство” и  „Екскурзоводство”.

Надежда КРЪСТЕВА