Ученици от Гимназията по туризъм направиха дарение на ЦНСТ „Пеньо и Мария Велкови“

Велико Търново. Щедростта живее в сърцата – от години това е мотото на благотворителните кампании в Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Тези кампании са забавни, шумни и много вкусни, съобщават за Радио „Фокус“-Велико Търново от учебното заведение. Денят, 17 декември, бе белязан от невероятното майсторство на учениците, напътствани от техните майки и баби в приготвянето на коледни лакомства.

Коледният базар в гимназията не бе пропуснат от никого. Най-ентусиазираните се включиха в Коледната работилница. Развихряйки въображението си сътвориха уникални украшения, използвайки техниката „декупаж“.

Единодушно е решението със събраните средства от базара да бъде донесена повече радост за деца в нужда. И докато празненството бе в разгара си, ппредставители на Ученическия съвет на гимназията посетиха ЦНСТ „Пеньо и Мария Велкови“, за да отнесат на децата там подаръци, закупени със средства събирани цяла седмица.  Щедрото дарение включва пералня, перилни препарати, играчки, книги, а най-вдъхновяващо бе общуването с децата в тяхна среда.

Луиза ТРАНЧЕВА