Ученици от Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ посетиха видинската библиотеката и научиха повече за професията „Библиотекар”

Ученици от пети клас на Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ посетиха библиотеката и научиха повече за професията „Библиотекар”. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от РБ „Михалаки Георгиев“. Своята обиколка децата започнаха от „Детски отдел”. Там служители на отдела им разказаха повече за структурата на библиотеката, за дейностите, които извършва един библиотекар и с какво образование трябва да бъде, за да работи на тази длъжност. Децата разбраха и за летните инициативи на отдела, в които могат да се включат. Продължиха в отдел „Комплектуване, обработка и каталогизация”, където можеха да наблюдават начина на обработка на книгите, преди те да стигнат до читателите. В отдел „Център за информационно и справочно-библиографско обслужване” разгледаха 3D принтера и научиха за начина на работа с него, а в отдел „Изкуство” се докоснаха до богатия фонд от книги, свързани с известни личности от света на музиката, изобразителното изкуство и спорта.

Децата обещаха да се върнат скоро, за да могат да разгледат и останалите отдели и да се възползват от услугите, които предлага библиотеката.