Ученици от Симитли ще посетят Национален парк „Пирин“ в рамките на организираната от общината занималня „Пъстро лято“

Симитли. Ученици от Симитли ще посетят Национален парк „Пирин“ в рамките на организираната от общината занималня „Пъстро лято“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Таня Тасева, експерт „Връзки с обществеността“ към общината. „Всички заедно ще отидат да видят Байкушевата мура, хижа Вихрен и езерото „Окото“, в рамките на организираната от общинска администрация еднодневна екскурзия“, каза още Тасева. Програмата на „Пъстро лято“ продължава и през следващите дни.

На 18 юли всички заедно ще отбележат 181 години от рождението на Апостола. Венци и цветя ще бъдат поднесени на бюст паметника на Васил Левски в мемориалния парк на площад „Септември“ в Симитли.

На 19 юли, децата сами ще направят градският парк, в който играят всеки ден, по-приветлив и приятен. „Те ще запретнат ръкави и ще почистят заедно площите на лесопарка“, заяви Тасева.

На 20 юли, когато  се отбелязват 115 години от Илинденско-Преображенското въстание, читалището в Симитли ще направи едно виртуално пътешествие в историята.  Всички мероприятия за децата ще започват в 10:00 часа.

За поредна година Община Симитли разработва програма, част от стратегията за здравословно развитие на младежта, в която всеки ученик може да оползотвори максимално лятната ваканция.

Ливия НИНОВА