Ученици от столичното училище „Проф. „Иван Апостолов“ дариха продукти от първа необходимост на възрастни хора от Белоградчишката община

Ученици от столичното училище „Проф. „Иван Апостолов“ дариха продукти от първа необходимост на възрастни хора, живеещи в селата от Белоградчишката община. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Видин Любомир Веселинов от общината. Той посочи, че  в  основата на цялостната организация е учителското семейство Полина и Атанас Димитрови, които поддържат редовен контакт с общинската администрация. „Пакети, съдържащи  продукти и стоки от първа необходимост, помагат на  крайно нуждаещите се възрастни, самотни  и болни лица от  селата на общината“, каза Веселинов.

Изпълнени с много вълнение и емоции, а понякога и  със сълзи, са срещите между възрастните хора и учениците. Повечето от тях  се познават от края на миналата година и проведената акция по време на Коледните празници. Тогава младите дарители обещаха отново да организират кампания и в дните след Великден. Всички посетени хора приемаха своите гости като родни деца и внуци, даряваха ги с много топлина и прегръдки, благодаряха за помощта и оказаното внимание. Непринудено канеха учениците в своите къщи, водеха ги при домашните животни.

След вълнуващите срещи помежду си и двете страни си дадоха дума хубавите отношения помежду им да продължат.

Анна ЛОЗАНОВА