Ученици от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново представиха лично творчество по повод Деня на майчиния език в седмицата на наследството

Велико Търново. Ученици от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново представиха лично творчество по повод Деня на майчиния език в седмицата на наследството. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от учебното заведение. Учениците от шестите класове прочетоха разкази по въображение, които сами написаха, а с помощта на учителите си Светлана Симеонова и Митка Ангелова оформиха като книга. Интересните истории бяха съпътствани с представяне на средновековен хляб, изработен от VІ В клас и изложен пред събралата се публика. Символи от българската азбука украсиха хлебните изделия.

Събитието е част от празничната програма на училището по повод 112 години от рождението на Емилиян Станев. На 28 февруари /четвъртък/ ще се проведе концерт, посветен на празника на училището за учениците от третите и четвъртите класове, а в спортната зала ще се състои волейболен мач между отбора на учениците и отбора на учителите. Тържественият концерт на училището ще е на 1 март /петък/. Той ще се проведе в Актовата зала на учебното заведение. В същия ден всички любители на спорта ще могат да участват или наблюдават финалите на спортните състезания.

Надежда КРЪСТЕВА