Ученички от свищовското СУ „Николай Катранов“ представиха България на международна среща по програма „Еразъм+“  

Велико Търново.  Ученичките Гергана Борисова от 9 „б“, Десислава Тодорова и Мишел Георгиева от 10 „б“ и Никол Георгиева от 10 „а“ клас на СУ „Николай Катранов“ в Свищов участваха в международна среща по проект „Да споделим нашето културно наследство“, финансиран по програма „Еразъм +“. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Велико Търново от пресцентъра на учебното заведение.

Форумът се състоя в град Трабзон, Република Турция. Срещата бе наситена с много полезни и ползотворни занимания – работа с образователните платформи – eTwinning.net, Padlet,Sutori, Prezi,Picasa, Ediblog и др., с езикови часове, в които учениците научиха изрази от всяка страна участничка в проекта. Показани бяха културните забележителности и една различна образователна система.

Свищовските ученици достойно представиха училището и страната ни, създадоха много приятелства и натрупаха впечатления за гостоприемството на съседите, за културата и традициите им, като си тръгнаха, заредени с много позитивни емоции.

От страна на СУ „Николай Катранов“ проектът се ръководи от г-жа Оля Михова и по него ще се работи с партньори от Румъния, Турция, Италия, Полша и Испания.

Рени АТАНАСОВА