Фестивалът на пясъчните скулптури официално ще бъде открит за посетители със своята нова експозиция на тема „Любими детски герои“ на 5 юли

Снимка: Община Бургас

Бургас. На 5 юли от 18.00 часа Фестивалът на пясъчните скулптури официално ще отвори врати за посетители със своята нова експозиция на тема „Любими детски герои“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Само в тази вечер всеки може да влезе безплатно – една традиция, която Община Бургас спазва още от неговото първо издание. За настроението на публиката ще се погрижат момичетата от Танцова школа „Естрела“ с ръководител Олга Димитрова.
Тази година скулптурите от пясък са изваяни само от български автори – общо 19 души, сред които петима от Бургас – Атанас Стоянов, Добрин Вътев, Огнян Петков, Игор Христов и Владимир Дунгьов.
При първите издания участниците бяха от чужбина. Постепенно български творци започнаха да се учат от опитните майстори и днес вече има родна школа в това изкуство, създадена в Бургас.
Фестивалът на пясъчните скулптури ще работи без почивен ден до октомври от 08.00 до 22.00 часа. Цените за посещение са следните:
– Деца до 7-год. възраст и хора в неравностойно положение – безплатно.
– Деца 7-18 год. – 1,50 лв.
– Пенсионери – 1,50 лв.
– Група над 10 човека – 2,50 лв.
– Редовен билет – 3,50 лв.
– 2 възрастни + дете над 7 год. – 7 лв.
– 2 възрастни + 2 деца над 7 год. – 8,50 лв.
– 2 възрастни + 3 деца над 7 год. – 10 лв.