Фестивал на винарите „Вино и творчество 2019“ ще се състои на крепостта „Туида“ край Сливен

Фестивал на винарите „Вино и творчество 2019“ ще се състои на 13 април на крепостта „Туида“ край Сливен. Това съобщиха организаторите от Община Сливен и фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“, които се включват във фестивала с концерти, изложба и творчески работилници.
В събитието ще участват винопроизводители и любители-винари от Сливен и региона, които ще представят своето производство. Всеки посетител ще има възможност да дегустира различните видове вина, както и да си купи от бутилираните вина на винарските изби.
В изложбата „Вино и фантазия“ ще бъдат представени творби на сливенски художници – рисувани бутилки, живописно изрисувани дъна на бъчви, стойки за вино от бъчви, кукерска маска, направена от бъчви и др.
Благотворителни творчески работилници включват занимания по рисуване с вино и декупаж върху бутилки за вино. Работилниците са в полза на проект „Социално кафе „Мило сърце“ на фондация „Милосърдие“. Творбите на доброволците, които ще се включат в работилниците, ще бъдат продадени по-късно на благотворителен базар.
В Къща на виното ще бъде открита енотека с вина от региона, а всеки посетител ще може да ги дегустира. Акцент в програмата е конкурсът „Вино на годината“, в който ще бъдат наградени най-добрите вина от региона и най-добрите винопроизводители и любители-винари.