„Фестивал на любовта” се проведе в Центъра за психично здраве в Пазарджик

Пазарджик. „Фестивал на любовта” се проведе в Центъра за психично здраве в Пазарджик, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Анна Тилова, експерт в неправителствената организация.  Със събитието започнаха честванията, посветени на  15 години от създаването на социалната услуга. В него се включиха участници в програмите за психосоциална рехабилитация към Центъра.

Фестивалът започна с тематичен празничен обяд, подготвен от членовете на клуб „Вкусно” – програма за рехабилитация на битови умения. Продължи с история и философия на Празника на любовта. Присъстващите се запознаха с история на празника, къде и как се празнува, припомниха си значението на любовта като ценност в Сдружение „Човеколюбие”.

„Друг акцент в програмата на събитието беше представянето на „Образи на любовта” – любовта, изразена чрез музика, художествени произведения, рисунка. Участниците споделиха лични разкази за срещата си с любовта, като представиха снимка с посвещение, албум, любовно писмо и любовни спомени. Направени бяха музикални поздрави с любими песни за любовта и караоке изпълнения. По време на събитието бяха раздадени валентинки, произведени в арт работилница „Човеколюбие”. Празникът приключи с романтична комедия „Господин за един ден”.„Фестивалът на любовта” зареди участниците с много положителни емоции и даде възможност всеки от тях да изяви таланта си и да сподели отношението към любовта“, уточни Тилова.

Тя допълни, че любовта е една от основните човешки ценности, която притежават представителите на Центъра. Част от програма „Човешки ценности” към Центъра е Часът по любов, в който участниците се учат на емоционална грамотност и изграждане на пълноценни взаимоотношения на основата на любовта.