Фолклорен събор – надпяване „Загора пее” се състоя в Нова Загора

Фолклорен събор – надпяване „Загора пее” се състоя в Нова Загора. В него се включиха пенсионерски клубове от цялата страна. Песенният форум беше уважен от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева,патрон на форума, председателя на Общински съвет Георги Николов, заместник-кмета Светла Стоянова и началника на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева. По традиция, в началото на празника, председателят на „Общински съюз на пенсионерите – 2004” Христо Димитров приветства участници и гости.

С думи на благодарност към участниците за приноса им в културния живот на общината се обърна и депутатът Галя Захариева. Въпреки, че ежедневието на хората от третата възраст е трудно и напрегнато, те показаха, че могат да се веселят, да отпуснат сърцата си и да превърнат този ден в истински празник на мъдростта, приятелството и незабравимите спомени. В песните им публиката улови духа и красотата на Тракия и съпреживя магията на богатото ни и разнообразно фолклорно наследство.

Песенният форум завърши с пожелания за здраве, ползотворни срещи, творчески успехи и изяви. Проявата е в рамките на празничната програма по случай празника на града – 14 октомври, Петковден.