Фондация „Искам бебе“ във Велико Търново дарява зеленчукови пюрета на социално слаби семейства с деца на възраст от 7 до 9 месеца

Велико Търново. Фондация „Искам бебе“ във Велико Търново дарява зеленчукови пюрета на социално слаби семейства с деца на възраст от 7 до 9 месеца. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново регионалният координатор на организацията Вероника Михайлова. Тя отбеляза, че разполагат с 11 стека с по шест буркана. Пюретата бяха дарени от баронеса Рени Фон Бехтолшайм и Ласко Лазаров, съвместно с Малтийския орден, по повод 11-годишнината на фондация „Искам бебе“, която бе отбелязана миналата година. Срокът им на годност обаче изтича на 31 януари. Всеки, който проявява интерес, може да се свърже с Вероника Михайлова на телефон 0886 801 309.

Тя посочи, че местната организация разполага и с още 50 стека зеленчуковите пюрета за деца на 4-месечна възраст, които също бяха част от дарението на баронеса Рени Фон Бехтолшайм и Ласко Лазаров. Срокът им изтича на 30 април. Тях „Искам бебе“ продава благотворително  на символична цена от 5 лева за стек. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми от Велико Търново.

Надежда КРЪСТЕВА