Фондация „Искам бебе“ събира средства в подкрепа на програмата „Ин витро“ на Община Велико Търново

Велико Търново. За поредна година фондация „Искам бебе“ във Велико Търново се включва в Коледния базар в парк Марно поле. Доброволците са в къщичката на социалните услуги. Благотворителната акция е в подкрепа на програмата „Ин витро“ на Община Велико Търново. Това каза в предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново Вероника Михайлова от местната фондация. Датите, на които можете да подарите надежда за дете на още едно семейство, закупувайки коледен сувенир, са 8 и 9 декември (неделя и понеделник).

„Тази година ще се възползваме отново от къщичките на социалните услуги, които се отпускат от Община Велико Търново. Това ще се случи на 8 и 9 декември (неделя и понеделник). Като начало искам да приканя всички жители и гости на града да ни посетят, за да видят какви ръчно изработени и дарени авторски изделия предлагаме и тази година. Имаме и богат спектър от книги, които са ни дарени от великотърновски книжарници. В понеделник получих и една пратка с бебешки гердани-беберони. Много съм трогната, защото дарението е от жена, с която сме се виждали два пъти, но въпреки това изяви желание да участва в инициативата ни. Радвам се, че хората ни търсят и знаят, че ние се включваме и по този начин с подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Със събраната сума от закупуването им ще подпомогнем двойките с репродуктивни затруднения в общината. Ние се включваме в този базар всяка година и обикновено събраната сума е около 1000 лева. Тази сума се дава на двойка с репродуктивни проблеми, за да си покрият изследванията, предхождащи самата ин витро процедура“, каза Вероника Михайлова. Тя уточни, че фондацията вече осма година много ползотворно работи с Община Велико Търново в помощ на програмата „Ин витро“. „Смея да се похваля, че за тези години вече имаме 59 здрави и щастливи дечица“, с радост заяви Вероника Михайлова.

Тя отбеляза, че Фондация „Искам бебе“ на местно ниво ще приключи годината с този Коледен базар, а събраната сума от март до декември ще я дадат на двойка с репродуктивни проблеми на случаен принцип. „Ще се радваме тези, които са подпомогнати, да държат обратна връзка с нас и да ни кажат, че вече са щастливи родители. Апелирам към великотърновци и гостите на града, които имат желание да подкрепят нашата кауза, да заповядат и да си закупят нещо от къщичката ни, защото деца винаги е имало и винаги трябва да има“, каза Вероника Михайлова.

Рени АТАНАСОВА