Фотографска изложба „Горният път: Фотографии от Шотландия“ ще бъде открита във Велико Търново

Велико Търново. Фотографска изложба ще представи във Велико Търново красотата на Шотландия. Експозицията ще подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и ще бъде на разположение на почитателите на изкуството от 22 февруари до 7 март, съобщават от пресцентъра на Община Велико Търново.

Автор на кадрите е популярният фотограф Антони Георгиев, организатори са Британското посолство и Община Велико Търново. Гост за откриването на изложбата „Горният път: Фотографии от Шотландия“ ще бъде посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс.

Експозицията е придружена от есе на българската писателка Капка Касабова. Представени ще бъдат също любопитни факти за Шотландия, даващи отговори на въпросите защо страната е специално място и атрактивна дестинация за туризъм и образование.

Антони Георгиев е фотограф, журналист и писател, а фотографиите му намират място в редица европейски и американски галерии. Творецът е главен редактор на англоезичното списание Vagabond, което е на книжния пазар от 2006 година. Изложбата включва 30 избрани фотографии, представящи исторически градове като Единбург, Каледонските планини, шотландските замъци и езера, богатата култура, познатите и непознатите страни на Шотландия.

Капка Касабова е български писател, носител на наградата „Салтайър“ за книга на 2017 година в Шотландия.

Официалното откриване ще е в 17.00 часа.