Фотоконкурс „Книгата, библиотеката и аз” обявява Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово

Габрово. Фотоконкурс „Книгата, библиотеката и аз” обявява Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово по повод ежегодния национален Маратон на четенето и Националната библиотечна седмица 2019. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от библиотеката. Основно изискване е конкурсната снимка да показва участника заедно с любима му книга и/или в посещавана от него библиотека.

Участниците ще бъдат разделение в две възрастови категории – от 8 до 14 навършени години и от 15 до 29 навършени години. Снимките трябва да бъдат изпълнени в дигитален формат JPEG или JPG, а големината на изображението трябва да бъде не по-малко от 2000 пиксела. Резолюцията на изображенията трябва да е не по-малка от 200 dpi, а файловете не трябва да са по-големи от 5 МВ. Към всяка снимка, участваща в конкурса трябва да бъде посочено заглавие на снимката, име на автора й, а участниците в първата възрастова категория – и име на родител или настойник и негов телефон за връзка. Участниците трябва да посочат и кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката.

Снимките от РБ „Априлов – Палаузов‘‘ очакват на e-mail: rb_fotokonkurs@abv.bg  в оригинален формат до 23 април (до 17.30 часа). Фотографиите ще бъдат поместени на фейсбук-страницата библиотеката, под заглавие „Книгата, библиотеката и аз. Фотоконкурс”. Победителите във фотоконкурса ще бъдат посочени на основание най-много харесвания във фейсбук-страницата.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на 11 май – ден на Светите братя Кирил и Методий и професионален празник на българските библиотекари. Ще бъдат присъдени първа, втора, трета и специална награда.

Надежда КРЪСТЕВА