Футболните фенове от Пловдив настояват за пълно разкриване на истината за убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните

Снимка: Фейсбук - ПФК "Ботев-Пловдив"

Пловдив. Футболните фенове от Пловдив настояват за пълно разкриване на истината за убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“, които заедно със „Сдружение ПФК Ботев“ и Обединени фракции „Бултрас“ призовават за медийна подкрепа. Феновете искат разкриване на истината от компетентните органи и наказания с цялата строгост на Закона.

Приканват се всички медии да изискат ясен и категоричен отговор какви действия са предприети от българските власти за изясняване на случая и за оказване на помощ на семейството на убитото момче. „Надяваме се с Вашата медийна подкрепа цяла България да се обедини, както в случая с българските медици в Либия и да поиска „Справедливост за Тоско“”, се казва още в писмото на феновете.

„На 05.01.20г. в центъра на Солун посред бял ден зверски бе убит Тоско Бозаджийски – едно невинно българско момче, което приживе помогна на толкова много хора. Девет дни по-късно всички български институции и неправителствени организации мълчат позорно”, твърдят от клубовете на запалянковците.

Те съобщават още, че са изпратили официални писма до властите в Република България и Република Гърция, в което настояват за пълно съдействие при разкриване на истината за смъртта на момчето, но все още няма отговор.

Цветана ТОНЧЕВА