Христо Проданов, БСП: 700 лв. е заплата на медицинските сестри и това е на фона на около 1000 лв. увеличаване на депутатските заплати през последните години

София. 700 лв. е заплата на медицинските сестри и това е на фона на около 1000 лв. увеличаване на депутатските заплати през последните години. Това каза на пресконференция зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Първо искаме да направим кратък анализ за къртовския труд, който направи НС. Разгледаха отчет на НЗОК за 2017 г. – той е отлежавал в шкафчетата на г-жа Караянчева повече от половин година. Изслушаха министъра на икономиката за глобалните успехи, които постигна ГЕРБ в икономическото развитие на България. Преброяване на земеделските стопанства. Това беше къртовския труд, който положиха управляващите. На този фон продължават да зеят недоволство и протести, един от които се организира утре“, заяви Проданов, визирайки протеста на медицинските сестри.
„700 лв. е заплата на медицинските сестри и това е на фона на около 1000 лв. увеличаване на депутатските заплати през последните години. За пореден път управляващите не пожелаха да разгледат предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати със задна дата и тяхното намаляване. В кой друг сектор се увеличават така заплатите и за това ли работят управляващите“, попита Проданов.
Цветилена СИМЕОНОВА