Христо Христов, Представителството на ЕК в България: За Западните Балкани Европейската комисия предложи специална стратегия с конкретни стъпки как те да се доближат по-бързо до ЕС  

София.  За Западните Балкани Европейската комисия предложи специална стратегия с конкретни стъпки как те да се доближат по-бързо до ЕС. Това съобщи за  Радио „Фокус“ Христо Христов, зам.-ръководител на Представителството на ЕК в България. В тазседмичната радиоигра „Европейски тест за отличници-шест“ се включиха 63 участници. Всички те отговориха правилно на въпроса, който зададохме, а именно: За кои държави, желаещи да се присъединят към ЕС, наскоро беше приета специална Стратегия за европейска перспектива и заради които в София през месец май се проведе среща на върха на европейските лидери? Възможните отговори бяха: А: Страните от Средиземноморския регион, Б: Държавите от Източното партньорство, В: Страните от Западните Балкани. Верният отговор е Страните от Западните Балкани. Това обяви Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на ЕК в България. „Именно за тях Европейската комисия предложи специална стратегия с конкретни стъпки как те да се доближат по-бързо до ЕС, да изпълнят необходимите реформи и да имат по-големи шансове за пълноправно членство“, коментира Христов.
Участникът, спечелил тази седмица поощрителната награда, е Симеон Стоянов от град Пловдив. Той печели книгата „Епопеята на Добруджа“ с автор Красимир Узунов. Честито на печелившия!

Не спирайте да участвате и да играете за голямата награда в радиоиграта „Европейски тест за отличници-шест“, която е информационна визита в Брюксел, организирано от Представителството на Европейската комисия.