Цветан Цветанов, ГЕРБ в Гърмен: Българското европредседателство изигра ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция

ГърменБългарското европредседателство и премиерът Бойко Борисов изигра ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция. Това каза в Гърмен зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той отбеляза, че самият факт, че днес президентът Румен Радев е коментирал колко важна тема е акцентът „Западни Балкани“ и постигнатото като успехи по темата от страна на българското правителство е показателен. „Премиерът Борисов днес каза, че около 25 милиарда ще са нужни за изграждането на инфраструктура между Балканските държави. Самият факт, че вчера между Македония и Гърция се постигна историческо споразумение е показателен за настроенията на Балканите“, каза още Цветанов. Той добави, че последователната политика по отношение на Западните Балкани, водена от България е дала възможност да се говори за това, че Македония ще получи възможност и покана за НАТО. „Стабилността на Западните Балкани дава невероятен шанс за региона, переспективи и бъдеще за нас и нашите съседи. Когато обстановката в региона е спокойна, то и в България нещата ще бъдат такива“, подчерта Цветанов.

Той заяви също, че проблемът днес в страната ни са опонентите на управляващите, които могат само да създават внушения и фалшиви новини, за да дескредитират правителството. Цветанов отбеляза, че от БСП в момента се опитват да се заиграват със страховете на хората и посочи за пример Истанбулската конвенция. Той припомни, че до скоро тази тема е била приоритет за БСП, а в този документ се говори за домашното насилие. Цветанов коментира, че темата за насилието над жените е много важна, а последният случай от Айтос, при който бе убито 19-годишно момиче, подлагано системно на насилие, е показателен за сериозността на проблема.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ защитават интересите на България пред Европейският съюз, като заради последователната си политика, страната ни ще е една от трите държави-членки, които ще получат повече пари за следващия финансов програмен период.

С актива на партията в Гърмен, Цветанов обсъди и актуални теми и въпроси, свързани с общината и областта като каза, че завършването на автомагистрала „Струма“ ще даде икономически тласък за целият регион.

По време на срещата в Гърмен бе представено и новото ръководство на партията в общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово както за председатели в тях са избрани Верхат Ислямов, Румен Арнаудов и Кирил Пасков.

От своя страна Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева пожела успех на ръководствата на партията, заявявайки, че общинските ръководства не са най-важните, а всички членове на партията, които работят за реализирането на успешните политики на ГЕРБ.

В Гърмен, заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев и Георги Динев.

Ливия НИНОВА