Цветан Цветанов, ГЕРБ: Европейската перспектива за Западните Балкани ще ни даде много възможности за подобряване на трансграничното сътрудничество между Петрич и Македония

Петрич. Европейската перспектива за Западните Балкани ще ни даде много възможности за подобряване на трансграничното сътрудничество между Петрич и Македония. Това каза в Петрич зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус‘‘ – Пирин. Той отбеляза, че кметът Димитър Бръчков вече е започнал да работи в тази посока чрез съвместните събития, които се организират заедно с Македония. Цветанов посочи за пример, че присъствието на кметът на Петрич в Струмица по време на постановката „Железния светилник“, на която присъстваха министър-председателят на Македония Зоран Заев и външният министър Екатерина Захариева е показателен, как чрез култура се градят добри съседски отношения. Той добави, че в Петрич резултатите са видими. „Мисля, че обществото ни подкрепя и можем да продължим да вървим успешно и в бъдеще“, каза още Цветанов. Той коментира и актуалната политическа обстановка в страната, като посочи, че в момента темата за предсрочни избори не е на дневен ред за ГЕРБ, както им се иска на опозицията. Цветанов отбеляза, че структурите на партията по места трябва да са готови за предстоящите европейски избори, при които ако ГЕРБ получи по-добър резултат от останалите политически сили, то това ще им даде и психологическо предимство за последващия местен вот. „От сега трябва да се работи много интензивно и за самите местни избори, укрепвайки организацията по места. Виждам, че имаме широка подкрепа от обществото в Петрич. От Централната власт също подрепяме общината за реализирането на важни проекти, като това е следствие от доброто икономическо състояние на страната. Пример в това отношение е пазарът, чието откриване предстои. Преди хората седяха и продаваха своята продукция на земята, а сега ще имат хубав пазар, който ще промени и облика на града“, допълни Цветанов.

По време на срещата в Петрич бе утвърдено и новото ръководство на партията, като за председател бе избран Димитър Бръчков, който благодари на централното ръководство за гласуваното доверие.  „Новото ръководство осъзнаваме и оценяваме каква отговорност носим. Резултатите, които постигнахме са в следствие на добрата ни екипна работа през годините. До този момент преживяхме много, но ни предстои още дълъг път да извървим, за да можем да постигнем още видими резултати“, подчерта Бръчков.

Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева от своя страна заяви, че структурата на партията в Петрич са силни и работят като много добър екип.

В Петрич заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев, Георги Динев и д-р Емил Тончев.

Ливия НИНОВА