Цветан Цветанов, ГЕРБ: Предстоящите местни избори ще бъдат тежки, като всяко подценяване на опонентите може да донесе разочарование

снимка: Радио "Фокус" - Пловдив

Пловдив. Предстоящите местни избори ще бъдат тежки, като всяко едно подценяване на опонентите, може да донесе в крайна сметка разочарование. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в град Пловдив днес, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив.  По думите му, ГЕРБ има изключително добре структурирани структури в цялата страна. „Към настоящия момент, ако погледнем не чак толкова детайлно, мога да кажа, че всички кметове на ГЕРБ се представят изключително успешно. Пример е Георги Мараджиев, който само за няколко месеца, след като стана кмет на Стамболийски, успя да зареди всички жители на общината с положителна енергия. Точно заради това определихме него и като областен ръководител на структурата на ГЕРБ, защото смятам, че подобна енергия и подобен мениджърски подход могат да допринесат за удовлетворяването на много от желанията и  препоръките“, каза Цветанов.
На въпрос дали сегашните кметове на ГЕРБ ще бъдат издигнати отново, Цветанов отговори, че оценката за кметовете е много добра. „Все пак сме една демократична партия със съответните структури, които номинират кметове на населени места, кметове на общини и общински съветници. Мога да кажа, че в 95-98 % от случаите ние в Изпълнителната комисия винаги сме се съобразявали с номинациите, направени на местно ниво. Оценката за тях дават избирателите, които ги избират. Затова ние даваме достатъчно добра оперативна свобода на всички тези, които могат да участват в процеса“, коментра Цветанов и посочи, че оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори.
Тони МИХАЙЛОВ