Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът избърза с позицията си за Венецуела    

Велико Търново. Президентът избърза с позицията си за Венецуела. Това заяви пред журналисти във Велико Търново председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той допълни и, че правителството е реагирало адекватно, а държавният глава е направил непремислено изказване, защото външната политика е функция на Кабинета. „Когато беше ясно, че ще има насрочване на Съвета за сигурност към Министерски съвет, в който участват и представители на президентството,  трябваше просто само да се изслушват службите, да се чуят докладите на Външно министерство. И когато сме част от Европейския съюз и сме партньори на САЩ, ние трябва да сме по-солидарни с взимането  на подобни решения  в подкрепа на подобни демократични действия“, коментира още Цветанов.

„Фокус“ припомня, че пред една от националните телевизии , преди броени дни президентът Румен Радев  се обяви за неутралитет по въпроса с кризата в латиноамериканската държава, а след това изтълкува като грешен ход решението на правителството да признае Хуан Гуайдо за временно управляващ лидер.
Държавният глава упрекна кабинета и, че не за първи път пропуска да съгласува с него позициите си по външнополитически теми. В отговор недоволни граждани излязоха на протест пред Президентството в неделя.

Луиза ТРАНЧЕВА