Цветан Цветанов, ГЕРБ: Твърденията на Корнелия Нинова за сделка между ГЕРБ и ДПС са фалшиви новини – когато не участваш в пленарните заседания, няма как да бъдеш обективен

София. Твърденията на Корнелия Нинова за сделка между ГЕРБ и ДПС са фалшиви новини – когато не участваш в пленарните заседания, няма как да бъдеш обективен. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание във връзка с твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ДПС и ГЕРБ са се договорили за ветото по Изборния кодекс в замяна на опрощаване на дълговете на Мюфтийството, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 
„Когато не участваш в пленарни заседания, на председателски съвет, няма как да бъдеш обективен в подобни декларации, които правиш от политическите си централи. Българските избиратели са изпратили народните си представители да работят и да водят политически дебат. И когато този дебат има достатъчно стойностни аргументи, се намира и съответният политически консенсус. Това, което е казала Корнелия Нинова за поредна сделка или сделка между ГЕРБ и ДПС, са отново фалшиви новини, лъжи и неистини, които може да се тиражират в публичното пространство от лидера на българската опозиция“, каза Цветанов.
По думите му във всички заседания на КСНС при президента, на които е присъствала и Корнелия Нинова, тази тема е поставяна многократно и по нея е намерен консенсус. „Това е въпрос, който е поставян, обсъждан и е взето и съответното политическо решение, което ние сме се консолидирали“, допълни Цветанов и уточни, че след това се е преминало към обсъждане и приемане на законодателство, какъвто е Законът за вероизповеданията.
Деница КИТАНОВА