Цветан Цветанов, ГЕРБ: Триалогът на премиера Борисов с Българския патриарх и Главния мюфтия бе изключително ползотворен за всички вероизповедания у нас

Благоевград. Триалогът, който проведе премиерът Борисов с Българския патриарх и Главния мюфтия, бе изключително ползотворен за всички вероизповедания у нас. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Днес премиерът Бойко Борисов проведе една изключително ползотворна работна среща с Главният мюфтия и Патриарха на България. Този триалог допринася и за всички останали вероизповедания, защото ние живеем в една мноогобразна страна и трябва да съхраним онова, което са ни завещали нашите деди“, каза още той.
Цветан Цветанов допълни, че в страната ни, както и в Благоевградска област, има много райони със смесено население – християни и мюсюлмани, а има и такива общини, в които населението е предимно мюсюлмани. „Означава ли това, че трябва да се делим на християни и мюсюлмани“, попита Цветанов. Той припомни, че през вчерашния ден в София се е провело шествие на толерантността по повод 76-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Той отбеляза, че изключително добро впечатление му е направило това, че хората са били обединени през вчерашния ден. „На шествието всички се хванамхме ръка за ръка без да се делим на политически партии“, подчерта Цветанов. По думите му този акт, извършен преди толкова години е поредното доказателство, че страната ни е една от най-толерантните. „В тази връзка това е тема, върху която не можеш да трупаш политически дивиденти“, категоричен бе Цветанов.
Натали СТЕФАНОВА