Цвета Караянчева: Книгата е необятен свят с много емоции, и ние сме длъжни да научим децата си да предпочитат книгата вместо компютъра

Книгата е необятен свят с много емоции, и ние сме длъжни да научим децата си да предпочитат книгата вместо компютъра, таблета или телефона. Това заяви в Сливен председателят на НС Цвета Караянчева, която е и патрон на Националния фестивал на детската книга, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Според Караянчева, фестивалът е едно страхотно събитие, и това, че той за 21 път се провежда в Сливен, показва, че организаторите са хора със сърца, които обичат децата и насърчават четенето на книги. „Ние в този забързан технологичен век сякаш оставихме книгата на заден план. Събития като фестивала ни дават възможност и ни опресняват паметта, за това, колко е важно да държим книгата в ръце и да научим децата си да четат“, заяви Цвета Караянчева.

Тя бе официален гост на връчването на традиционните награди за принос в развитието на детската литература, носещи името на Константин Константинов, които се връчват по време на Националния фестивал на детската книга в Сливен. Организатор на форума е Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

Людмила ЙОРГОВА