Цвета Караянчева, председател на НС: Номинацията и участието ми в Изпълнителната комисия на ГЕРБ е признание към всички мои колеги от област Кърджали

Номинацията и участието ми в Изпълнителната комисия на ГЕРБ е призвание към всички мои колеги от област Кърджали. Това каза Цвета Караянчева – председател на Народното събрание, в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. „За мен е много важно тази номинация и участието ми в изпълнителната комисия, защото това е признание не само към мен, но и към моите колеги от област Кърджали, защото аз освен председател на НС и сега член на Изпълнителната комисия, съм и областен координатор и това е признание към избирателния регион, но и отношение към смесените региони, защото в момента и г-н Тодоров, който влиза в Изпълнителна комисия, също е в такъв регион“, каза Караянчева.
Драмите, които се очакваха да се случат на Конгреса на ГЕРБ, не се получиха, затова трябва да гледаме напред, добави още Караянчева, по повод на отстраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията. „Това, което вчера показа Конгресът – отношението на Цветанов и това, което премиерът каза, че партията е над всичко, мисля, че се потвърди. Драмите, които се очакваха да се случат не се получиха, затова трябва да гледаме напред. Изпълнителната комисия ще бъде колективен орган и тя ще взема решения. Етичната комисия, която ще се формира в сряда, защото тогава ще се съберем, за да обсъдим, ще бъде много важна, за да можем да преценяваме законовата и моралната страна на нещата”, каза още тя.
По повод на оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове в партията, Караянчева коментира: „Член на ГЕРБ може да бъде всеки, който споделя принципите и идеите на партията. За мен темата с Цветан Цветанов беше приключена вчера, след като оставката беше гласувана с болшинство и трябва да гледаме напред”.