Целият район в Северозападната част на Варненска област остава затворен за движение, проходим е пътят Варна – Добрич (ОБЗОР)

Целият район в Северозападната част на Варненска област остава затворен за движение, проходим е пътят Варна – Добрич. Ограничено е движението по пътя Провадия – Айтос за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Работи се по почистване на пътя Провадия – Равна – Неново. Обработват се и участъците, водещи към селата Осеново и Климентово в Община Аксаково, но до момента няма осигурен достъп. Засега е затворен целият район в Северозападната част на Варненска област, в който влизат селата – Ст. Караджа, Радан Войвода, Ген. Колево. Вече е отворен за движение главният път Варна – Добрич. Проходим е пътят до Добротич, като продължава работата по отпушване на участъка към Доброплодно, от страната на Ветрино. АМ „Хемус“ е отворена за движение. Пътят Варна – Бургас е почистен. Няма населени места без водоснабдяване и електрозахранване, няма и данни за закъсали хора с автомобилите си.

Междувременно вече шести ден формированията на Военноморските сили изпълняват задачи в помощ на населението в региона. По информация на контраадмирал Митко Петев в момента на територията на Варненска област действат две основни групи. Едната група работи на територията на община Долни чифлик, като задачата на военнослужещите е проправяне на път до Кривини, Бърдарево, Голица, Булаир, възстановяване на комуникацията към изолираните заради снеговалежа населени места.

По отношение на учебните занятия в Община Варна, 12 януари остава неучебен за четири училища. По решение на училищните ръководства няма да се учи в НГХНИ „К. Преславски“, Частната търговска гимназия, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал и проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания.  В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Деница НИКОЛОВА