Церемония по награждаване на победителите в Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“ ще се проведе в Пловдив на 12 октомври

Пловдив. Церемония по награждаване на победителите в Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“ ще се проведе в Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Дирекция „Култура и културно наследство“ към Общината. Церемонията ще се състои от 18.00 часа в навечерието на годишнината от рождението на поета – 12 октомври, в Културен център „Тракарт“. Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив, е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета. Традиционна е и наградата от 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ за поет-студент, която ще бъде връчена от заместник-декана на факултета. Две награди са осигурени и от партньорите на конкурса – Специална награда за млад поет –  300 лв. и вечеря и нощувка за двама в  хотел в града.
С церемонията ще приключи IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив.