ЦИК назначи състава на РИК – Габрово, председател е Мария Недева

Снимка: АФП

Габрово. Централната избирателна комисия назначи състава на РИК – Габрово. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от ЦИК. За председател отново е назначена Мария Недева, излъчена от ПП ГЕРБ. Зам.-председатели са Евгени Попов и Цветан Цонев – съответно от ПП ДПС и Воля. Секретар е Иванка Баева от Коалиция „БСП за България”.

Съставът на РИК – Габрово ще е с общ брой 15 члена, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е както следва: ПП „ГЕРБ” – 5, Коалиция„БСП лява България” – 4, Коалиция „Обединени патриоти“ -2, ДПС – , партия „Воля“ -1, „Реформаторски блок“ – 1 и коалиция „България без цензура“, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз и движение „Гергьовден“ -1.

Консултациите за състав на РИК между партиите и коалициите са се провели на 29 март.  На тях са участвали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции в 43-тото Народно събрание. Постигнато е съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Седми изборен район – Габровски. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 6 април.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Надежда КРЪСТЕВА