Църквата „Св. Висарион Смоленски“ ще празнува храмовия си празник на 29 юли

Снимка: Архиерейско наместничество - Смолян

Църквата „Св. Висарион Смоленски“ ще празнува храмовия си празник на 29 юли. Това съобщиха от Архиерейско наместничество – Смолян. Празникът  на катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян, ще бъде отбелязан с божествена св. Литургия, възглавена от Главен секретар на Светия Синод на БПЦ-БП  Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим. Ще гостува и смесеният хор  при  храм-паметник „Александър Невски“ – София, с диригент маестро Димитър Димитров.

Празничната света божествена Литургия в памет и прослава на патрона на храма епископ Висарион Смоленски , духовния закрилник на  Родопите,  ще започне  в 9 часа на 29 юли /понеделник/. Ще бъде отслужен празничен водосвет, ще има благословен обяд.

В навечерието на храмовия празник 28 юли /неделя/ от 18 часа в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ ще бъде отслужена тържествена Вечерня с Петохлебие.

Нека в тези два дни заедно да въздигнем благодарност и молитви към нашия Бог и Неговите последователи, един от които е прославеният небесен закрилник на Родопите, призовават от Архиерейско наместничество – Смолян.