Чавдар Божурски, областен управител на Сливен: 1 000 т. сол и 20 тона химически вещества са осигурени за зимна поддръжка на сливенският участък от АМ „Тракия“

Област Сливен е готова да осигури зимната поддържка на АМ „Тракия“ и републиканската пътна мрежа. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен областният управител Чавдар Божурски. За 44 – километровият участък от магистралата са осигурени 1 000 т. сол и 20 тона химически вещества.Чавдар Божурски припомни, че за пътища от този ранг не може да се използва пясък. 19 машини са в готовност да реагират при евентуален снегопад.

За пътищата от републиканската пътна мрежа също са осигурени инертни материали и реагенти. Подготвени са 3 400 тона  пясък и 1 700 тона сол. 63 от 76 машини са в готовност да се заемат с почистването. Още 13 са заети с ремонта на пътя Сливен – Ямбол, но от фирмата са декларирали готовност да реагират при необходимост в рамките на 6 часа, поясни Божурски.

Фирмите са в зимна готовност за проходите на територията на областта от 30 октомври, а от 20 ноември – и за останалите пътища в областта.

560 км. са републиканските пътища на територията на област Сливен.

Людмила ЙОРГОВА