Четири безработни лица са се борили за едно работно място във Велико Търново през месец февруари

Велико Търново. Четири безработни лица са се борили за едно работно място във Велико Търново през месец февруари. Това съобщи Бойка Ганева, началник отдел „Активна политика на пазара на труда“ в Дирекция „Бюро по труда“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. 

Заявените свободни работни места за месец февруари в Бюрото по труда са били общо 311. Те са с 35 повече в сравнение с месец януари. В община Велико Търново са били заявени 295 работни места, в община Елена – 14, а в община Златарица – 2. Заявени свободни работни места на първичен трудов пазар са 264, като от тях212 места са за лица без квалификация, 13 – за специалисти и 39 места – за лица с работническа професия.

Бойка Ганева посочи, че заетите работни места за месец  февруари са били 312, като за община Велико Търново –те са били 242, за община Елена – 67, за община Златарица – 3. Те са със 103 места повече от месец януари. Заети работни места на първичен трудов пазар общо са 272 места, като от тях 47 места са за лица с работническа професия, 16 – за специалисти и 209 -за лица без квалификация. През февруари 20 безработни лица са включени в програми за заетост. Работилите общо по програми и мерки са 100 души.

Надежда КРЪСТЕВА