Четири лица са задържани за 72 часа за поредица от домови кражби в село Черногорово

Снимка: Прокуратура на Р България

Пазарджик. 12 домови кражби са разкрити при Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, проведена под наблюдението на Прокуратурата в  Пазарджик, в село Черногорово, съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Днес, 14 февруари 2020 г., под ръководството на Прокуратурата в  гр. Пазарджик,  бе проведена Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Черногорово, обл. Пазарджик. В нея участваха екипи от сектор „Криминална полиция“, полицейски и младши-полицейски инспектори и автопатрули от сектор „Охранителна полиция“ към РУ на МВР-Пазарджик.

Проверени са 99 моторни превозни средства, 105 лица, съставени са 22 фиша и един акт за установяване на административно нарушение. В хода на Специализираната полицейска операция са разкрити 12 домови кражби, за които са образувани досъдебни производства. Извършителите са четири лица, осъждани многократно. Те са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои на четиримата мъже да им бъдат повдигнати обвинения и да бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Престъпленията са извършени в четири села на територията на община Пазарджик и на община Лесичево. Допълнително е разкрита и още една домова кражба, извършена  от непълнолетен младеж, като преписката ще бъде изпратена в Районна прокуратура – Пазарджик.