Четири партии и коалиции подписаха споразумение за честна и почтена изборна кампания без фалшиви новини

Четири партии и коалиции, заявили участие за предстоящите местни избори в Сливен,  подписаха днес споразумение за честна и почтена изборна кампания без фалшиви новини,  предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Споразумението бе подписано от кандидатите за кмет Стефан Радев от ПП ГЕРБ, Антоний Андонов от ПП БАСТА, Румен Бозуков от Местна коалиция „Движение заедно за промяна“ и Момчил Пантелеев от Християндемокартическа партия на България. На церемонията присъстваха и представителите на БСП – Атанас Делибалтов и на „България на гражданите“ д-р Нина Борова, но те не положиха подписи под декларацията с аргумента, че винаги спазват законите и етичните норми, по време и извън предизборна кампания. 

Инициатор за споразумението е кандидатът за втори мандат от ПП ГЕРБ и  кмет на Сливен Стефан Радев.  Според него, подписването на споразумението има символно значение и задава  добър тон на кампанията. 

Дванайсет са регистрираните кандидати за кмет на Община Сливен в Общинската избирателна комисия. Кандидатите за общински съветници са  351 .