Шеснайстото издание на Есенния театрален салон в Сливен продължава на 18 септември с авторския моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“

Шеснайстото издание на Есенния театрален салон в Сливен продължава на 18 септември с авторския моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“. Спектакълът е грабнал две от тазгодишните награди „Икар“ – за драматургичен текст и водеща женска роля, както и Кукерикон за индивидуално театрално постижение. Ива е била отличена и с награди от Министерството на културата.

Заглавието на следващото представление, което ще се играе на 24 септември, е „Самотни персонажи“ на Васил Дуев, млад и талантлив режисьор, който е работил в сливенския театър. Спектакълът е бил номиниран за наградите „Аскеер“, полет в изкуството „Стоян Камбарев“ и „Икар“ за изгряваща звезда.

На сцената на ДТ „Стефан Киров“ на 2 октомври ще бъде представен и „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Постановката е на един от водещите български режисьори Стайко Мурджев, с номинация за композитор на Петър Дундаков.

На 4 октомври зрителите ще имат възможност да гледат „Иванов“ на Стефан Мавродиев. Сред звездния актьорски състав е проф. д-р Ивайло Христов, който е и почетен гражданин на Сливен.

Финалът на Есенния театрален салон е на 8 октомври с представлението „Богът на касапницата“. Режисурата е на Антон Угринов, с участието на Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов и Александра Василева. Представлението е с номинации за „Аскеер“ за най-добро представление, за водеща мъжка роля на Владимир Карамазов и водещи женски роли на Александра Василева и Радена Вълканова.