Шест пожара в комини на къщи и жилищни блокове а гасили огнеборците в Смолян и Златоград за ден

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Шест пожара в комини на къщи и жилищни блокове са гасили огнеборците в Смолян и Златоград за ден. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. На 07.12.2018г. в 01:10часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр.Смолян на ул.„Иван Карастойков“, собственост на 56-годишен мъж. Причина за пожара е строителна неизправност в комина. Унищожени са 3кв.м.гредоред, 2кв.м.преградна стена. Спасени са две сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

В 15:35 часа на тел 112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр.Смолян на ул. „Братан Шукеров“. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

В 18:56 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр. Девин на ул. „Рожен“. Причината за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Девин.

В 19:51 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян на ул.„Соколица“. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

В 21:46 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин са жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян на ул. „Зорница“.  Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата.   Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

В 01:16 часа на тел. 112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян на ул. „Зорница“. Причина за пожара е  непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата.   Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Тази сутрин в 03:04 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в складирани пластмасови касетки, намиращи се в гр. Смолян на бул. „България“, собственост на 53-годишен мъж от гр.Смолян. Причините за пожара са в процес на изясняване. Пламъците са унищожили 10бр. пластмасови касетки, опушени са 20кв.м. стени, 2бр.климатици. Спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.