Продължава набирането на подписи в подкрепа на искането за обезопасяване района на Присовските завои на входа на Велико Търново

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Велико Търново. Продължава набирането на подписи в подкрепа на искането за обезопасяване района на Присовските завои на входа на Велико Търново. Към момента инициаторите й са се отказали от провеждането на мирен протест, съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново един от защитниците на идеята Даниел Маринов, който е и собственик на автошкола в старата столица. Исканията са за стесняване на района, както е при автомагистралите, което ще задължи шофьорите да намалят принудително скоростта, както и за полагане на шумна маркировка и монтиране на т.нар. „бягащи светлини“.

„Хората с негодувание ни подкрепят, защото са разочаровани и критично настроени. Те казват, че и с тези подписи, и без тях няма да се случи нищо, но аз лично смятам, че след като ги заверим при нотариус, те ще имат по-голям успех“, коментира Маринов.

За сега е събрана подкрепата на около 1200 човека, идеята те да станат поне 2000. След това документът ще се узакони от нотариус и ще бъде изпратен до Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерство на регионалното развитие и кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.

„Ако някой иска да ни подкрепи, може да се свърже лично с мен. Въпрос на време е да се хвърли следващия ТИР и ние веднага излизаме на протест, но се надявам да не се стига до там. Трябва да се вземат мерки, спешно, подчертавам отново“, допълни Даниел Маринов.

Луиза ТРАНЧЕВА