Ямбол: Двама души са задържани на ГКПП – Лесово във връзка с контрабанда на анаболни стероиди

Снимка: Прокуратура на Р България. Ямбол: Двама души са задържани на ГКПП – Лесово във връзка с контрабанда на анаболни стероиди

Двама души са задържани на ГКПП – Лесово във връзка с контрабанда на анаболни стероиди. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на гранична проверка на автобус „Темса“ с българска регистрация, пристигнал в късните часове на 5 декември т.г. за влизане в страната през ГКПП – Лесово, гранични полицаи преценили необходимостта от извършване на щателна митническа проверка на превозното средство. При последвалите действия в автобуса били установени различни количества препарати – общо 174 шишенца с различна вместимост, 267 опаковки с по 100 таблетки и 33 опаковки с по 50 таблетки. На място са били извикани експерти за изясняване вида им.
Двама жители на Разград – 30-годишен с инициали А.А., шофирал автобуса, и мъж с инициали И.И., са задържани и конвоирани до ГПУ – Елхово. Превозното средство също е било задържано, пътниците са били прехвърлени на друг автобус.
За случая е уведомена прокуратурата, работата продължава в рамките на образуваното по описа на митническите власти досъдебно производство.