10 габровци придобиха безплатно начални компютърни умения в Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ в града

Габрово. 10 габровци придобиха безплатно начални компютърни умения в Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ в града. Те се включиха в поредния безвъзмезден проект, който културната институция реализира за своите читатели, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от библиотеката. В рамките на три дни 10 души, предварително заявили своето желание, се запознаха с основни умения за работа с операционна система, текстообработваща програма, ползване на електронна поща, както и за търсене на информация в интернет. Обучението проведоха инж. Ивелина Пенчева и инж. Мариана Трифонова.

Това е една от традиционните инициативи на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, които се радват на голям интерес. Тази образователна услуга библиотеката предлага възможност за възрастните хора да преодолеят психологическата бариера от новите компютърни технологии и да продължат активния си социален живот, ползвайки съвременните средства за комуникации и търсене на информация.

Вече е обявено и ново обучение, което отново ще е тридневно – „Работа в интернет“. Приемът на заявления започна, а повече информация можете да намерите в културната институция.

Луиза ТРАНЧЕВА