10 деца са пострадали при девет тежки пътни произшествия на територията на област Велико Търново от началото на годината

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Велико Търново. 10 деца са пострадали при девет тежки пътни произшествия на територията на област Велико Търново от началото на годината. Това каза полицейски инспектор Красимир Косев от сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Като пътници в автомобил са пострадали четири деца. Като водачи на пътно превозно средство са ранени три деца, а като пешеходци – също три. За същия период на 2018 година  в резултат на 15 тежки пътни произшествия са пострадали 20 деца. Като пътници пострадалите са 13, като водачи – две и като пешеходци – пет. Полицейски инспектор Косев съобщи, че броят на пътните инциденти с деца е наполовина намален.

През летните месеци на 2018 година са пострадали общо 11 деца, от които като пътник в автомобил – пет, като водач – две и като пешеходци – четири. За същия период на 2017 година са пострадали общо осем деца – седем като пътници и един пешеходец.

Надежда КРЪСТЕВА