10 куб. м. чамов материал и битови дълготрайни активи изгоряха при пожар в дърводелска работилница във великотърновското село Присово

Велико Търново. 10 куб. м. чамов материал и битови дълготрайни активи изгоряха при пожар в дърводелска работилница във великотърновското село Присово. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Сигналът е получен в 5.30 часа вчера. На място е изпратен екип на Районната служба с два противопожарни автомобила и четирима пожарникари. Те успели да спасят работилницата и намиращата се в близост сграда. Установено е, че причината за пожара е късо съединение.

На още един пожар с материални щети са реагирали великотърновските пожарникари през изминалото денонощие. В 13.30 часа е получен сигнал за пожар на лек автомобил на ул. „Асен Златаров“ във Велико Търново. На място е изпратен екип на Районната служба с един противопожарен автомобил и трима пожарникари. Пламъците унищожили двигателен отсек, предно стъкло и предна броня. Пожарникарите успели да спасят останалата част от автомобила. Причина за възникване на пожара е техническа неизправност.

Надежда КРЪСТЕВА