„100 години свобода“ – Радио „Фокус“ – Пирин

Акценти на предаването „100 години свобода“ – Радио „Фокус“ – Пирин за 15 септември 2017 година

Благоевград. В съвременния български календар месец септември е изпълнен с празници и чествания, които предимно са свързани с исторически събития. Почивните дни, както и неработещите институции, и задръстванията на излизане от големите градове ни напомнят, че нещо значимо се е случило в историята на България, но какво точно и как отбелязваме – мнозина не са наясно.Незнанието е донякъде разбираемо – близката ни история е прекалено наситена със събития, а настоящето ни задушава с информационната си интензивност. Сухите исторически данни не ни говорят нищо, а документалните филми, които да успеят да ни привлекат към историята, не са твърде много. Ето защо в днешното издание на предаването „100 години свобода“ на Радио „Фокус“ – Пирин ще Ви припомним каква точно Независимост ще отбележим точно след 7 дни и по-конкретно на 22 септември. Гост в предаването ни днес ще бъде Биляна Карадакова, историк и уредник в РИМ – Благоевград.

Вие, нашите слушатели също може да станете част от предаването като ни позвъните на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073 88 55 81 или да ни пишете на е-майл: Pirin@focus-news.net.

Предаването „100 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 16:00 до 17:00 часа с водещ Ливия Нинова.